Tårttävling!

Idag höll vi även en ny aktivitet, en tårttävling. Alla lag bestod av två eller tre personer och alla fick en lista med olika uppgifter att utföra. Alla uppgifter var värda olika poäng, och det var massor saker såsom springa upp till platån, kolla olika hästars tecken och göra flätor och knoppar :)



När tiden var ute så byttes poängen ut mot ingredienser till tårtan. Alla lag fick nu välja själva bland de 15 olika sakerna och se till att de hade råd med allt de ville ha och alla skulle tänka på vad man skulle ha i tårtan då den dömdes både efter utseende och smak!



Och sen satte alla igång och började jobba med sina tårtor!







Och efter en halvtimma var alla tårtor klara :) !







Domarna tog en liten bit av varje tårta och gick och provsmakade och bedömde tårtorna efter ett protokoll med 7 olika bedömningspunkter. Under tiden fick lagen äta sina tårtor och det man inte orkade fick man ta med hem. Samtidigt höll 3 mrsu bagare på med en hemlig mrsu tårta...

 

Efter att domarna överlagt länge, så utnämdes två vinnare med 61 poäng av 70 möjliga, Michaela Olderin och Carolina Åberg :) !



Och till sist alla ur MRSU som var där och hjälpte till!


Stallrace

Igår höll fritidsledaren Anna med hjälp av några i mrsu i en ny aktivitet, Stallrace! Alla var i lag på två och två och fick först en ponny utdelad per lag.
Första delen av racet var en vanlig ryktdel, lagen fick trekvart på sig att rykta och göra sin ponny fin. Medans domarna gick runt och bedömde ryktningen så fick deltagarna en halvtimme på sig att fixa sin ponnys sadel, träns och schabrak. Medans domarna tittade igenom det så fick alla gå ut och mocka, tvätta krubba, vattenkopp och väggarna hos sin ponny. Sen fick alla gå upp och fika medans domarna räknade ihop poängen :)
Alla ponnyerna blev jättefina och spiltorna var skinande men det var bara ett lag som kunde vinna...














alla deltagarna på fikat!


fritidsledare + tre av domarna :)



Och vinnarna blev Linnea Källenback och Mira Larsen som hade Lukas som fick 91 poäng av 120 möjliga :) !

RSS 2.0